99,9% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam1957Nie polecam2

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

Opcje przeglądania

Izolaty serwatki (WPI)

Celów fitness nie można osiągnąć jedynie poprzez regularne ćwiczenia lub codzienne bieganie. Musisz także zmaksymalizować efekty ćwiczeń, dostarczając swojemu organizmowi składników budujących mięśnie, aby prawidłowo się zregenerować.  Jednym z takich produktów, który może pomóc w tym procesie, jest izolat białka serwatkowego (WPI - Whey Protein Isolate).

Izolat białka serwatkowego może pomóc w osiągnięciu celów zdrowotnych, sprawnościowych i sylwetkowych, zapewniając wysokiej jakości odżywienie po treningu.

Jeśli zastanawiasz się, które białko w proszku wybrać, izolat białka serwatkowego może być skutecznym sposobem na dostarczenie mięśniom wysokiej jakości składników odżywczych, których potrzebują do regeneracji i wzrostu.

IZOLATY (WPI)

Izolat serwatki

Izolat serwatki jest zdecydowanie jedną z najlepszych form białka dostępnych na rynku, a powodem tego jest to, że generalnie jest w nich zdecydowanie mniej tłuszczów, węglowodanów, laktozy i cholesterolu, które można znaleźć w wielu innych formach białka w proszku.

Izolat białka serwatkowego, który jest również powszechnie określany jako „izolat serwatki”, jest naturalnym produktem ubocznym procesu produkcji sera.  Jest to suchy, sypki materiał, z którego można wyprodukować wiele produktów, takich jak wędliny, cukierki, a nawet różne napoje.

W procesie produkcji izolatu białka serwatkowego otrzymujemy najczystsze formy pełnowartościowego białka.  Ma znacznie wyższe stężenie białka niż większość innych form serwatki, takich jak koncentrat białka serwatki (WPC).

Ponadto proces produkcyjny w celu uzyskania izolatu białka serwatkowego pomaga wyeliminować nadmiar laktozy i tłuszczów z serwatki w proszku, tworząc czystszy profil niż wiele innych form odżywek białkowych.

Dzięki procesowi produkcji tej wysokiej jakości formy białka, masz możliwość znalezienia na rynku izolatu białka serwatkowego w proszku, które nie zawiera węglowodanów ani cholesterolu.  Jest to świetne, jeśli stosujesz specjalistyczną dietę, w której ze względów zdrowotnych musisz kontrolować spożycie węglowodanów i cholesterolu.

KTO POWINIEN UŻYWAĆ WPI?

 Izolat białka serwatkowego jest idealny dla tych, którzy nie chcą w swojej diecie żadnych tłuszczów ani węglowodanów (a przynajmniej nie chcą ich w suplemencie i wolą je jeść).  Ogólnie rzecz biorąc, białko serwatkowe ma niską zawartość węglowodanów, tłuszczu, laktozy i kalorii i jest idealnym suplementem diety pomagającym w budowaniu i sile mięśni.

 Kulturyści, którzy nie tolerują laktozy, mają problemy z trawieniem, a nawet mają wzdęcia podczas spożywania laktozy, mogą sięgnąć po izolat białka serwatkowego, ponieważ jego proces mikrofiltracji eliminuje taką ilość laktozy, że nie powinno to stanowić problemu.  Więc jeśli masz poważną alergię lub nietolerancję na laktozę, zacznij od odrobiny, aby najpierw przetestować produkt i upewnić się, że nie powoduje on żadnych problemów.

 Większość produktów WPI dostępnych na rynku to WPI90 (90% białka), co oznacza, że prawie cały izolat białka serwatkowego, który przyjmujesz, zostanie wchłonięty i wykorzystany przez organizm.

KORZYŚCI Z IZOLATU BIAŁKA SERWATKI

  1. NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU I WĘGLOWODANÓW

 Znalezienie pożywnego i smacznego jedzenia, które ma niską zawartość tłuszczu i węglowodanów, jest dość niezwykłym odkryciem – zwłaszcza, gdy musisz je utrzymywać na niskim poziomie, jeśli stosujesz specjalną dietę.  Chociaż istnieje wiele produktów zawierających dodatkowe węglowodany i tłuszcze, izolat białka serwatkowego ma niską zawartość obu z nich.  Korzystanie z WPI może dostarczyć Twojemu organizmowi potrzebnego białka bez dodatkowych kalorii pochodzących z innych makroskładników.

  1. IZOLAT BIAŁKA SERWATKI JEST LEKKOSTRAWNY

 Izolat białka serwatkowego jest lekkostrawny, ponieważ ma wysoki współczynnik wchłaniania i może być przetwarzany znacznie szybciej niż inne formy białka.  Spożywaj izolat serwatki z wybranym płynem, aby uzyskać lepsze i szybsze wchłanianie.  Pomaga regulować ruchy jelit, a w określonych postaciach może być spożywany przez osoby nietolerujące laktozy.  Ze względu na jakość i proces wchłaniania WPI, badania wykazały, że izolat białka serwatkowego może poprawić poziom lipidów na czczo oraz poziom insuliny.

  1. WPI ZAWIERA WSZYSTKIE NIEZBĘDNE AMINOKWASY

 W swojej najczystszej postaci białka, izolat białka serwatkowego zawiera wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów.  Aminokwasy te pomagają w prawidłowej naprawie mięśni i syntezie białek mięśniowych.  Badania wykazały, że podczas gdy BCAA pomagają zmaksymalizować regenerację i wzrost mięśni przy użyciu wszystkich dziewięciu niezbędnych aminokwasów (EAA), podane jednocześnie powodują wzrost syntezy białek mięśniowych nawet o 50% w porównaniu z samymi BCAA. Jednocześnie glutamina i leucyna pomagają stymulować syntezę białek zaraz po treningu i są odpowiedzialne za zmniejszenie uszkodzeń tkanek i poprawę wytrzymałości.  Dodatkowo cysteina pomaga w tworzeniu glutationu, który jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, który ma zdolność zachowania i utrzymania beztłuszczowej masy mięśniowej.

  1. IZOLAT BIAŁKA SERWATKI POPRAWIA NAPRAWĘ MIĘŚNI I TKANEK

 Ważne jest, aby spożywać izolat białka serwatkowego, jeśli chcesz zobaczyć wysokiej jakości wzrost i naprawę beztłuszczowej tkanki mięśniowej.  Możesz suplementować WPI przed treningiem, w trakcie treningu i po treningu, aby promować siłę mięśni i usprawnić proces naprawy mięśni.

 Kiedy angażujesz się w trening oporowy, tworzysz mikropęknięcia we włóknach mięśniowych.  Aby te łzy zostały zregenerowane i umożliwiły powrót większych i silniejszych tkanek, potrzebujesz wysokiej jakości suplementu białkowego, takiego jak izolat białka serwatkowego, który ma kompletny profil niezbędnych aminokwasów, aby wspierać naprawę i wzrost tkanki mięśniowej.  Jeśli nie jesteś w stanie w pełni zregenerować się między treningami, Twoje wyniki mogą być pogorszone.

  1. WPI DLA POPRAWY WYNIKÓW ATLETYCZNYCH

 Sportowcy zazwyczaj wybierają suplementy z izolatu białka serwatkowego, aby poprawić ich ogólną wydajność i poprawić beztłuszczową masę mięśniową.  Gdy nasze ciało jest narażone na stres fizyczny spowodowany np. treningiem oporowym, tkanka mięśniowa jest naturalnie rozkładana i naprawiana.

 Izolat białka serwatkowego optymalizuje proces naprawy mięśni przyspieszając czas regeneracji tkanki mięśniowej.  Ponadto zwiększa się produkcja glutationu, a także wspomaga wysiłki związane z budowaniem i naprawą beztłuszczowej tkanki mięśniowej.

  1. ZAPOBIEGAĆ NISZCZENIU MIĘŚNI

 Izolat białka serwatkowego może przynieść korzyści osobom cierpiącym na choroby wyniszczające mięśnie. Izolat serwatki może być również dobry dla osób starszych i tych, którzy mogą tracić masę mięśniową z powodu naturalnego starzenia.

 Co ważniejsze, dla tych, którzy to czytają i prawdopodobnie mają deficyt kalorii, aby pozbyć się tkanki tłuszczowej, WPI może pomóc zachować beztłuszczową tkankę mięśniową nawet podczas diety.  Jest to ważne, ponieważ chcesz zachować jak najwięcej tkanki mięśniowej, nie tylko po to, aby poprawić ogólny wygląd i sylwetkę, ale im więcej zachowujesz i utrzymujesz beztłuszczowej tkanki, tym wyższy jest Twój metabolizm, aby skutecznie spalać kalorie przez cały dzień.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl